Despre Plasmolifting

Plasmogel

AVEM TINEREŢEA ÎN SÂNGE

Toți ne dorim, la un moment dat, o mașină a timpului care să dea anii înapoi și să ne redea tinerețea, pielea lipsită de riduri și fermă, părul mai des şi mai strălucitor, articulațiile puternice și energia de altădată… Ei bine, mecanismul de recăpătare a sănătăţii şi tinereţii este ascuns chiar în corpul nostru şi poate fi declanşat cu ajutorul trombocitelor, care conţin proteine capabile să stimuleze regenerarea celulelor – prin urmare, să ne vindece folosind chiar sângele nostru! Încă din cele mai vechi timpuri, vracii presupuneau că sângele are proprietăţi magice şi aveau dreptate. Sângele este format dintr-o substanţă intercelulară – plasma – şi elemente figurate (ca eritrocitele, leucocitele şi trombocitele). Fiecare dintre aceste celule are o sarcină proprie: eritrocitele asigură respiraţia tisulară, leucocitele protejează organismul împotriva infecţiilor, trombocitele participă la procesele de coagulare a sângelui.

Prin urmare, trombocitele au un rol important în vindecarea şi regenerarea ţesuturilor traumatizate, producând factori de creştere, care reglează şi stimulează înmulţirea, creşterea şi supravieţuirea ţesuturilor. Factorii de creştere sunt necesari pentru geneza celulelor şi desfăşurarea normală a ciclului celular. Simbioza factorilor de creştere este responsabilă pentru reconstrucţia vaselor sanguine în zona traumatizată, regenerarea de țesuturi noi (epitelial, cartilaginos, conjunctiv, muscular, nervos) şi stoparea sângerării. Soluția regenerării și însănătoșirii corpului uman stă, prin urmare, în trombocite. Iar injectările cu plasmă trombocitară autologă (PTA) restabilesc în mod natural sănătatea, tinereţea şi frumuseţea.

CUM FUNCȚIONEAZĂ METODA PLASMOLIFTING™ PLASMOGEL

Această sursă regenerabilă de sănătate conținută de propriul nostru sânge a fost dezvoltată și aplicată în 2003, de către cercetătorii ruși Renat R. Ahmerov (Profesor, Doctor în Medicină, chirurg plastician și maxilo-facial, oncodermatolog) și Roman F. Zarudii (Doctor în Medicină, chirurg maxilo-facial, implantolog). Aceștia au creat tehnologia Plasmolifting™, procedură medicală care poate fi numită, fără exagerare, „elixirul modern al tinereţii”.

Folosind capacitatea unică a factorilor de creştere (produși de trombocite) de a influenţa procesele regenerative, Ahmerov și Zarudii au elaborat această metodă injectabilă de administrare a plasmei trombocitare autologe în țesuturile umane, pornind de la principiile terapiei PRP (Platelet Rich Plasma — plasmă bogată în plachete). Cu alte cuvinte, vorbim despre autohemoterapie: reinjectarea imediată, intramusculară sau subcutanată, de sânge autolog proaspăt recoltat. În PRP, acesta este transformat în plasmă trombocitară (prin centrifugare). Aplicarea plasmei îmbogățite cu trombocite reprezintă singura posibilitate de a îmbunătăți refacerea rănilor și de a combate infecția, fără ajutorul altor medicamente.

Metoda Plasmolifting™ a fost dezvoltată de către chirurgii ruși pentru chirurgia maxilo-facială, cu scopul de a îmbunătăți procesele regenerative și tratamentul condițiilor atrofice ale țesuturilor moi. Dar practica le-a dovedit că spectrul aplicării acestei terapii injectabile este mult mai extins. Plasmolifting™-ul este o metodă de medicină regenerativă prin care se tratează diverse patologii, în domenii ca medicina estetică, ginecologia, stomatologia, tricologia, ortopedia, traumatologia, medicina sportivă și urologia.

Plasmolifting™ Plasmogel înseamnă:

 • un tratament medical unic, dezvoltat de doi medici ruși – Renat R. Ahmerov și Roman F. Zarudii
 • un mod inovator de a injecta, în țesuturile umane, plasmă care conține trombocite
 • o metodă sigură și netoxică, a cărei eficacitate este dovedită științific, de controlare a regenerării țesutului (se bazează 100% pe resursele interne ale corpului uman) și de prevenire a bolii
 • un tratament care câștigă popularitate în ramuri ale medicinei precum medicină estetică, tricologie, stomatologie, ortopedie, urologie, ginecologie și medicină sportivă

Avantajele metodei Plasmolifting™:

 • este simplu și comod de utilizat
 • nu presupune procurarea de dispozitive medicale scumpe
 • recuperarea după procedură este imediată
 • este o procedură sigură şi naturală
 • riscul de reacţii alergice şi efecte adverse este minim
 • nu necesită intervenţii chirurgicale
 • poate fi combinată cu alte tipuri de proceduri
 • are contraindicaţii minime
 • poate fi utilizată la scară largă în diferite sfere ale medicinei

ISTORICUL METODEI PLASMOLIFTING™ PLASMOGEL

Tehnologia Plasmolifting™ Plasmogel – această sursă regenerabilă de sănătate conținută de propriul nostru sânge – a fost dezvoltată și aplicată în secolul XXI. Aplicarea plasmei trombocitare autologe a început odată cu folosirea acestei forme injectabile în chirurgia maxilo-facială. În timpul cercetărilor, savanţii au descoperit că, la injectarea plasmei trombocitare în zonele afectate, are loc accelerarea proceselor de regenerare a pielii. Aceasta devine, totodată, mai hidratată, mai elastică, mai fermă, se reduce numărul şi profunzimea ridurilor de expresie şi a petelor pigmentare.

în pofida faptului că, iniţial, această metodă a fost elaborată în scopuri stomatologice, acest efect estetic i-a determinat pe Renat R. Ahmerov şi Roman F. Zarudii să continue studiul influenţei plasmei trombocitare asupra sănătăţii organismului, ceea ce a condus la descoperiri inovatoare a utilizării Plasmolifting™-ului în tratamentul afecţiunilor din diferite sfere ale medicinei.

Pentru orice informatii, va invitam sa ne Contactati